Poljska u potpunosti podržava crnogorsku EU integraciju

Marković primio u nastupnu posjetu ambasadora Dmohovskog

Poljska u potpunosti podržava crnogorsku EU integraciju

Predsjednik Vlade Duško Marković primio je u nastupnu posjetu izvanrednog i opunomoćenog ambasadora Republike Poljske u Crnoj Gori Artura Dmohovskog.

Poželjevši dobrodošlicu ambasadoru predsjednik Vlade je čestitao stotu godisnjicu obnove nezavisnosti koju Poljska obilježava ove godine.

Obostrano je konstatovano da dvije prijateljske države gaje odlične političke odnose na svim nivoima te da vide prostor za jačanje i produbljivanje ekonomske saradnje na obostranu korist, saopšteno je iz Vladine Službe za odnose s javnošću.

20180211MarkovicambasadorPoljske008

Marković je izrazio zadovoljstvo prošlogodišnjim rastom broja turista iz Poljske u našoj zemlji dok je ambasador Dmohovski u tom kontekstu ukazao na očekivani dalji rast nakon što je poljska nacionalna aviokompanija LOT uvela redovnu liniju Varšava – Podgorica.

Predsjednik Vlade se zahvalio ambasadoru na podršci Poljske Crnoj Gori u procesima naših evroatlantskih i evropskih integracija. 

"Ambasador Poljske je ocijenio da je pristupanje Crne Gore NATO-u doprinijelo stabilizaciji regiona i iskazao punu podršku svoje zemlje Crnoj Gori u nastavku procesa našeg pristupanja Evropskoj uniji, uključujući i ekspertsku i tehničku pomoć.

Poljska će, ukazao je Ambasador, nastojati da iskoristi svoje ucesce u Berlinskom procesu i planirani samit predsjednika vlada jula naredne godine u Poznanju, kako bi doprinijela daljem ekonomskom napretku država našeg regiona", navodi se u saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.