Vučić o zabrani ulaska: Šokiran sam, to je nedopustivo u 21. vijeku
Aleksandar Vučić

Država Srbija mora da reaguje

Vučić o zabrani ulaska: Šokiran sam, to je nedopustivo u 21. vijeku

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je za Prvu televiziju da Crna Gora zabranom ulaska srpskih intelektualaca uvodi ne verbalni, već delikt mišljenja.

Vučić je, kako prenosi B92, kazao da je povodom napisa u medijima da je Uprava granične policije CG donela rješenje o zabrani ulaska u Crnu Goru akademiku Matiji Bećkoviću, istoričarima Čedomiru Antiću i Aleksandru Rakoviću, kao i srpskom političaru i pravniku Dejanu Miroviću, razgovarao sa ministrom policije Nebojšom Stefanovićem.

"Razgovarao sam sa ministrom unutrašnjih poslova Nebojšom Stefanovićem i molio sam ga da razgovara sa kolegama u Crnoj Gori. Dobio je potvrdu za navedena četiri lica, ali ne znamo da li ima još lica", rekao je Vučić i dodao da Srbija još nije zvanično dobila akt o zabrani ulaska. 

"Kao razlog navedeno je ugrožavanje sigurnosti i temelja bezbjednosti Crne Gore. Država Srbija mora da reaguje. Ovo je nešto čime sam bio šokiran, mi smo zabranili ulaz kriminalcima koji su na potjernicama, a neko drugi je kao odgovor na to zabranio nečije mišljenje. Crna Gora ovim uvodi ne verbalni, već delikt mišljenja i to je nedopustivo u 21. vijeku i u Evropi", naglasio je Vučić. 

"O konkretnim mjerama ćemo razgovarati ako ne dobijemo razuman odgovor Crne Gore", istakao je predsjednik Vučić. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.