Pažin: Vlada i čitavo društvo imaju velika očekivanja od državnih tužilaca

Rezultati dobri

Pažin: Vlada i čitavo društvo imaju velika očekivanja od državnih tužilaca

Potpredsjednik Vlade Zoran Pažin čestitao je crnogorskim državnim tužiocima na presudnom doprinosu zapaženim rezultatima u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije u Crnoj Gori u protekloj godini, naglašavajući da Vlada i čitavo društvo od državnih tužilaca očekuju najveći stepen odgovornosti, znanja i profesionalizma u radu.

U obraćanju na današnjoj svečanosti u Budvi povodom Dana tužilaca Crne Gore, potpredsjednik Pažin je, kako je saopšteno, ukazao da crnogorsko društvo nesumnjivo visoko cijeni značaj, sposobnost i doprinos tužilačke organizacije ostvarenju pravde i bezbjednosti, budući da je Crna Gora u svom Ustavu tužilačkoj organizaciji garantovala ne samo autonomnost u profesionalnom odlučivanju, već i apsolutnu nezavisnost od izvršne vlasti.

On je saopštio da zbog ovakve sistemske pozicije tužilačke organizacije, kojoj je Ustav povjerio najviši stepen samostalnosti i nezavisnosti u radu, Vlada i čitavo društvo imaju velika očekivanja od državnih tužilaca. 

„Razlog za ovakva očekivanja je jednostavan, jer od vašeg samostalnog prosuđivanja i odlučivanja prilikom istraživanja, kvalifikovanja i dokazivanja krivičnih djela u velikoj mjeri zavisi pravda u Crnoj Gori,“ naglasio je.

20181101PPVZoranPazinSvecanostpovodomDanatuzilacaCrneGore9

"Tužilaštvo pokrenulo istrage protiv više od 100 lica za krivična djela organizovanog kriminala i visoke korupcije"

Pažin je izrazio uvjerenje da u crnogorskom Tužilaštvu ima dovoljno liderske mudrosti, pregalaštva i profesionalizma koji će opravdati ova velika očekivanja i nade koje u tužilačku organizaciju polaže ukupno crnogorsko društvo. 

„Štaviše, mnogi od prisutnih u ovoj sali to su već mnogo puta dokazali“ saopštio je Potpredsjednik.

20181101PPVZoranPazinSvecanostpovodomDanatuzilacaCrneGore6

Sa svečanosti u Budvi

Podsjetio je da je, samo u toku ove godine, Tužilaštvo pokrenulo istrage protiv više od 100 lica za krivična djela organizovanog kriminala i visoke korupcije, ocjenjujući da to dovoljno govori o doprinosu tužilaca i tužilačke organizacije u izgradnji pravednog i bezbjednog društva, kao preduslova ukupnog napretka Crne Gore.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.