Pronađene 52 lične karte putnika palog aviona, registrovani i prvi signali crne kutije
Foto:Anadolija

Avion sa 189 osoba pao u more

Pronađene 52 lične karte putnika palog aviona, registrovani i prvi signali crne kutije

Spasilačke ekipe u Indoneziji i dalje tragaju za žrtvama nedjeljne avionske nesreće koja se dogodila kada se putnički avion kompanije Lion na letu JT610 srušio u more kod Zapadne Jave.

Avion tipa Boeing 737 MAX 8 sa 189 putnika i članova posade srušio se u nedjelju ujutro i to svega 13 minuta nakon polijetanja iz Džakarte ka Pangkal Pinangu.

U potragu za olupinom trupa aviona uključen je brod indonezijske mornarice koji je sonarnim skeniranjem na dubini od 32 metra otkrio 22 metra dugu olupinu.

2018103123318890538617264WebFoto:Anadolija 

Još uvijek nije potvrđeno da je riječ o olupini aviona, a predstavnici indonezijskih službi saopštili su da su registrovani i prvi signali crne kutije.

Indonezijski ministar transporta Budi Karja Sumadi saopštio je kako je zbog nesreće suspendovan tehnički direktor kompanije Lion, kao i još nekoliko članova tehničkog tima.

2018103123318890538617263Web

Foto:Anadolija

Iz Agencije za spašavanje i potragu (BASARNAS) ranije je saopšteno da su na mjestu nesreće pronađene lične karte 52 osobe.

Na mjestu nesreće pronađeni su i posmrtni ostaci najmanje 37 osoba, a identifikacija žrtava obaviće se na osnovu DNK uzoraka srodnika.

Mjesto nesreće juče je posjetio i indonezijski predsjednik Joko Vidodo.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.