Javni poziv  za rekonstrukciju JPU
Vrtić u Herceg Novom/Foto :Vijesti online

Poziv otvoren do 5 decembra

Javni poziv za rekonstrukciju JPU "Naša radost" u Herceg Novom

Ministarstvo ekonomije je 18. oktobra raspisalo Javni poziv za rekonstrukciju JPU “ Naša radost” u Herceg Novom. Izvođenje radova se realizuje u okviru druge faze „Programa eneregetske efikasnosti u javnim zgradama", koji se finansira iz kredita i donacije obezbjeđene od strane KfW banke.

Kako su naveli iz tog Vladinog resora, za impelmentaciju Programa opredijeljena su sredstva u iznosu od 22,743 miliona €, rekonstrukcija vrtića biće finansirana djelimično iz sredstava kredita, a djelimično iz sopstvenih sredstava Ministarstva prosvjete.

Druga faza Programa podrazumijeva primjenu mjera energetske efikasnosti u odabranim obrazovnim ustanovama, koje su u nadležnosti Ministarstva prosvjete, zatim administrativnim objektima koji su u nadležnosti Uprave za imovinu, kao i odabranim objektima u nadležnosti Ministarstva rada i socijalnog staranja,kažu  iz Ministarstva ekonomije i dodaju da je do sada  u okviru druge faze Programa izvršena primjena mjera energetske efikasnosti u sedam obrazovnih ustanova u Podgorici, Danilovgradu, Cetinju i Ulcinju u vrijednosti od 5,6 miliona eura.

Podsjećaju, u toku je izvođenje radova na 6 objekata, i to Zavodu "Komanski most" u Podgorici, OŠ "Aleksa Đilas Bećo" i S.M.Š."Vuksan Đukić" u Mojkovcu, Resursnim centrima "Podgorica" i "1.jun" i Gimnaziji "Slobodan Škerović" u Podgorici.

Vrijednost ugovorenih radova na ovim objektima iznosi 5,6 miliona eura.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.