Indijci napravili najveći spomenik u svijetu: Statua visoka 182 metra koštala više od 350 miliona eura
Statua /Foto: RTS

Mještani protestuju

Indijci napravili najveći spomenik u svijetu: Statua visoka 182 metra koštala više od 350 miliona eura

Statuu indijskog heroja za nezavisnost Sardara Valabhaija Patela dvostruko višu od Kipa slobode u Njujorku, na predstavljanju u srijedu čuvaće hiljade policajaca zbog očekivanog protesta lokalne zajednice.

Spektakularno predstavljanje monumentalne statute od 182 metra uz učešće borbenih aviona i helikoptera koji bi trebalo da je zaspu cvijećem, palo je u drugi plan zbog najave protesta.

Nezadovoljni mještani traže kompenzaciju za zemlju koja im je oduzeta kako bi se postavila "Statua jedinstva".

Lokalne vlasti indijske države Gudžarat tvrde da je 185 porodica koje su se iselile zbog spomenika dobilo kao odštetu 475 hektara nove zemlje,prenosi RTS

Za izgradnju statue indijskog heroja za nezavisnost Sardara Valabhaija Patela potrošeno je više od 350 miliona eura i četiri godine rada.

Lokalni šef policije Abaj Čudasma kaže da će više od 5.000 policajaca biti raspoređeno na različitim punktovima u prečniku od 10 kilometara od mjesta gdje se spomenik nalazi.

Velelepni spomenik koji osim što je dvostruko viši od Kipa Slobode u Njujorku daleko nadmašuje i statuu Bude u kineskoj provinciji Henan koja kao druga po veličini ima samo 128 metara.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.