Kašogijeva vjerenica: Žao mi je što nisam umjesto njega ušla u Konzulat
Hatidže Čengiz

Pozvala Trampa da pomogne u otkrivanju istine

Kašogijeva vjerenica: Žao mi je što nisam umjesto njega ušla u Konzulat

Vjerenica ubijenog saudijskog novinara Džamala Kašogija pozvala je predsjednika SAD Donalda Trampa i druge svjetske lidere da ne dozvole da njegova smrt ostane nerasvijetljena.

U jučerašnjem obraćanju na komemoraciji u Londonu, Kašogijeva vjerenica, turska novinarka Hatidže Čengiz izrazila je razočaranje "vođstvom mnogih zemalja" i pozvala Trampa da "pomogne otkrivanju istine i obezbijedi zadovoljenje pravde", navodi Asošiejted pres.

"On (Tramp) ne treba da utre put zataškavanju ubistva mog vjerenika. Ne dozvolimo da novac uprlja našu savjest i kompromituje naše vrijednosti", rekla je Čengiz.

Ona je dodala da joj je žao što nije umjesto Kašogija ušla u Konzulat Saudijske Arabije u Istanbulu, gdje je novinar ubijen 2. oktobra kada je došao po dokumenta za njihovo vjenčanje.

"Da sam samo znala da će to biti poslednji put da vidim mog Džamala i njegov osmijeh, da čujem njegov smijeh, sama bih stala ispred tog tima za likvidacije", navela je Čengiz.

Ona je time aludirala na medijske navode da je Saudijska Arabija poslala u Istanbul tim od 15 agenata da ubiju Kašogija i prikriju ubistvo, što Rijad ne priznaje, već tvrdi da je novinar slučajno stradao u tuči u konzulatu.

Čengiz je prošle nedjelje odbila poziv da posjeti Bijelu kuću, kritikujući Trampove izjave povodom ubistva Kašogija.

Glavni tužilac Saudijske Arabije Saud al-Modžeb juče je u Istanbulu razgovarao s glavnim tužiocem Turske Irfanom Fidanom o saradnji u istrazi ubistva Kašogija.

Poslije razgovara od sat i 15 minuta, Al-Modžeb je otišao u Konzulat Saudijske Arabije u Istanbulu i zadržao se nešto više od sat vremena.

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan rekao je danas da istraga ubistva Kašogija treba brzo da bude završena.

Beta

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.