Kad NATO marinci ožedne barovi presušuju
Foto: Rojters

Island bukvalno ostao bez piva

Kad NATO marinci ožedne barovi presušuju

Više barova u centru Rejkjavika ostalo je proteklog vikenda bez piva nakon što su ih posjetili američki mornari i marinci koji su na Islandu učestvovali u vježbama Nato „Spoj trozupca“.

Zbog navale žednih pripadnika američkih vojnih snaga, mnogi popularni ugostiteljski lokali u toj maloj zemlji su – presušili, piše američki vojni časopis Stars end strajps.

Skoro 7.000 mornara i marinaca učestvovalo je u vježbama „Spoj trozupca“ (Trident Juncture) na Islandu, dok u toj ostrvskoj zemlji ukupno živi 340.000 ljudi.

Američki vojnici su se, inače, radije opredjeljivali za lokalna piva i pritom željeli da probaju domaća, ali nijesu odbijali ni standardnu ponudu sa lagera barova u Rejkjaviku, navodi američki časopis, pozivajući se na lokalne medije.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.