Pronađen surfer, za drugim se traga
Foto: Profimedia

Surfer iz Slovenije nestao kod Umaga

Pronađen surfer, za drugim se traga

U području Savudrije u ponedjeljak popodne nestala su dva mladića koja su otišla da surfuju uprkos upozorenjima o orkanskom jugu. Prema navodima hrvatskih medija, pronađen je živ jedan od mladića, državljanin Hrvatske, koji je sam uspio da se dokopa obale.

Za mladićem iz Slovenije potraga će biti nastavljena danas, kada vremenski uslovi dozvole.

Zbog vjetra i ogromnih talasa u ponedjeljak nijedan brod nije krenuo u potragu za njima, a pretraživanje obale do mraka nije dalo rezultate.

Dojavu o njihovom nestanku policija u Umagu je primila u popodnevnim satima, i odmah je bila pokrenuta potraga.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.