Janović i Simonović: Kategorizacijom sportova do veće odgovornosti sportskih saveza
Nikola Janović i Dušan Simonović

Predano raditi na unaprijeđenju sistema i postizanju vrhunskih sportskih rezultata

Janović i Simonović: Kategorizacijom sportova do veće odgovornosti sportskih saveza

Konačno su stvoreni svi neophodni normativni preduslovi za kategorizaciju sportova u Crnoj Gori koju će realizovati Crnogorski olimpijski komitet, saopštio je ministar sporta Nikola Janović danas na radnom doručku sa novinarima sportskih redakcija koji je upriličio u saradnji sa predsjednikom COK-a, gospodinom Dušanom Simonovićem.

Kategorizacija sportova, po riječima Janovića, prvenstveno će imati za cilj povećanje odgovornosti nacionalnih sportskih saveza u sportovima koji budu svrstani u prvu kategoriju koja nosi i najveće finansijske benefite jer će morati predano raditi na unaprijeđenju sistema i postizanju vrhunskih sportskih rezultata kako bi navedeni sportovi zadržali svoje visoke pozicije.

Janović ističe da je napravljen fer sistem u kojem će nacionalni sportski savezi sportova iz nižih kategorija koji budu posvećeno radili moći ozbiljno da napreduju jer će pozicije u najvećim kategorijama biti zagarantovane samo onima koji budu imali kontinuitet.

Uz podsjećanje da će Vlada Crne Gore i resorno ministarstvo i u narednom periodu izdvajati ozbiljan novac za razvoj sporta jer naši sportisti to i zaslužuju, Janović je kazao da su značajno unaprijeđeni kriterijumi za raspodjelu istog, a kategorizacija sportova, kao jedan od njih, to konkretno i dokazuje.

Kako je saopšteno iz Ministarstva sporta, osim kategorizacije, današnja tema je bila i sistem antidopinga u Crnoj Gori za koju je Janović istakao da je Ministarstvo sporta naslijedilo velike probleme i nezavidnu poziciju Crne Gore kod Svjetske antidoping agencije što je rezultat lošeg funkcionisanja prethodne Komisije za antidoping koja nije imala finansijska sredstva za rad zbog nedostataka rješenja iz prethodnog Zakona o sportu, stoji u saopštenju.

"Konačno su napravljeni značajni koraci na ovom planu jer je na osnovu novih zakonskih rješenja izabran sastav Komisije koji je spreman da odgovori ozbiljnim zadacima koji predstoje u narednom periodu a rad će im biti značajno olakšan jer će konačno Komisija moći da se redovno finansira iz budžeta", zaključio je Janović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.