Tehničar izazivao srčane zastoje kod 90 pacijenata: Uživao u osjećaju dok ih oživljava
Ilustracija

Njemačka

Tehničar izazivao srčane zastoje kod 90 pacijenata: Uživao u osjećaju dok ih oživljava

Medicinski tehničar Nil Hegel koji služi doživotnu zatvorsku kaznu zbog ubistva dvije osobe ponovo ide pred sud.

On je optužen da je ubio još 100 pacijenata u dvije bolnice u Njemačkoj.

Novo suđenje Hegelu zakazano je za danas u gradu Oldenburgu, prenosi AP.

Optužnice za ubistvo koje su podignute protiv njega odnose se na period kada je radio u bolnici u Oldenburgu između 1999. i 2002. godine, a potom u drugoj bolnici u obližnjem Delmenhorstu od 2003. do 2005. godine. 

Hegel je 2015. osuđen za dva ubistva i dva pokušaja ubistva, a tokom suđenja je kazao da je namjerno izazivao srčani zastoj kod otprilike 90 pacijenata u bolnici u Delmenhorstu jer je uživao u osjećaju koji ima dok ih oživljava. 

Kasnije je priznao i da je ubio pacijente u Oldenburgu. 

Nadležni su nakon toga poveli istragu o stotinama smrtnih slučajeva u tim bolnicama.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.