Veliko nevrijeme u Italiji: Stradalo najmanje 10 osoba, vjetar obara stabla, nivo vode raste(VIDEO)
Foto: Facebook

Ima i nestalih

Veliko nevrijeme u Italiji: Stradalo najmanje 10 osoba, vjetar obara stabla, nivo vode raste(VIDEO)

Najmanje deset osoba je stradalo od poslhedica nevremena koje je pogodilo Italiju, a nadležni strahuju da bi broj žrtava mogao da bude i veći.

Dvije osobe su poginule kada je drvo palo na automobil u kome su se nalazili na putu južno od Rima, saopštio je Crveni krst, prenosi ANSA.

4489426523725838696313674135145695990513664n

U mjestu Teračina nedaleko od Rima jedna osoba je poginula a druga zadobila teške povrede kada je drvo palo na automobil u pokretu, dok je jedan mladić izgubio život u gradu San Nikola la Strada, nedaleko od Napulja, kada je na njega pao bor dok je prolazio.

U Savoni je na putu za bolnicu preminula žena koju je teško povrijedio predmet koji je nosio vjetar.

Menadžer jednog turskog sajta nestao je nakon što je nevrijeme razbilo jedrilicu u kojoj se nalazi.

Aerodrom “Kristifor Kolumbo” u Đenoi je zatvoren za saobraćaj, a put prema, kako piše La Republika, najpoznatijem selu na svetu, Portofinu, više ne postoji.

Kako se navodi, u šest regiona u Italiji proglašen je crveni meteoalarm zbog vjetrova i obilnih kiša, a najugroženiji su Lombardija, Veneto, Ligurija i Abruco, gdje jačina vetra dostiže 100 kilometara na sat.

U mnogim gradovima, uključujući i Rim i Napulj, obustavljena je školska nastava.

Sektor za civilnu zaštitu grada Rima upozorio je građane da ograniče kretanja zbog loših vremenskih uslova, navodeći da će se u narednim satima vrijeme vjerovatno pogoršati.

U Milanu su povrijeđene dvije osobe kada su na njih pale grane drveta, dok je u Rimu jedno palo stablo oštetilo automobil.

U italijanskoj prijestonici otežan je rad metroa i željezničke linije ka morskoj obali u Ostiji.

Jedno vrijeme zbog odrona je bio obustavljen saobraćaj na autoputu ka granici Italije sa Austrijom.

U Levantu u Liguriji poplavljene su mnogobrojne prodavnice i prizemlja kuća.

Širom Italije vatrogasci su intervenisasli 1.600 puta, od čega 700 u Toskani, 400 u Laciju, 200 u Rimu i 200 u Venetu i Liguriji.

Zbog nevremena zatvorena su arheološka nalazišta u Pompeji, Rimu i Herkulanemu.

Iako je nivo mora u Veneciji veoma porastao, željeznički saobraćaj Venecije i ostatka zemlje za sada funkcioniše normalno, navodi italijanska agencija.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.