Nivo vode raste u Veneciji, evakuisani turisti (VIDEO)
Foto: Tanjug/AP

Nivo vode raste u Veneciji, evakuisani turisti (VIDEO)

Nivo vode u Veneciji danas je iznosio 149 santimetara iznad uobičajenog nivoa mora, te je poplavljeno 70 odsto ulica i trgova tog grada na vodi, saopštile su gradske vlasti.

Meteorolozi su najavili nov rast nivoa mora koji bi već danas mogao da dostigne 160 santimetara iznad uobičajenog nivoa,prenosi Beta.

Posljednji put je ovako visok nivo vode u kanalima u Veneciji bio 2012. godine.

Policija je evakuisala ljude i zatvorila prilaz Trgu svetog Marka.

- Zbog vode koja stalno nadolazi, riješili smo da evakuišemo trg. Međutim, izgleda da je nivo vode počeo da stagnira, stalno nadziremo taj dio i ako nivo počne da opada, turisti će moći da se vrate na trg - rekao je gradonačelnik Venecije Luiđi Brugnaro.

Kako prenose mediji, zbog novonastale situacije prekinuta je usluga javne plovidbe gradom, a veze sa ostrvima su i dalje aktivne.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.