BIH: Danas zastave na pola koplja, zbog ubistva policajaca saslušano 49 osoba
Sa mjesta ubistva, foto: Anadolija

Dan žalosti

BIH: Danas zastave na pola koplja, zbog ubistva policajaca saslušano 49 osoba

U BiH danas je Dan žalosti zbog ubistva policajaca Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Adisa Šehovića i Davora Vujinovića.

Odluke o proglašenju Dana žalosti tokom vikenda su donijele vlade Republike Srpske i Federacije BiH, Savjet ministara i gradonačelnik Brčko distrikta.

Na svim zgradama javnih institucija zastave će biti spuštene na pola koplja, kulturne i sportske manifestacije biće prilagođene datim okolnostima, a javni emiteri su dužni da programsku šemu prilagode Danu žalosti.

Šehović (46) i Vujinović (43) stradali su prije tri dana u sarajevskom naselju Alipašino polje kada su na njih pucali osumnjičeni kradljivci automobila.

Šehović je ubijen na licu mjesta, a Vujinović je podlegao teškim povredama glave u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

Na policajce su ispaljeni rafali iz automatske puške dok su se nalazili u automobilu. 

U toku je velika policijska potraga za počiniocima u koju su uključene sve policijske agencije u BiH.

Policija je do sada saslušala i ispitala 49 osoba u vezi sa rasvetljavanjem ubistva dvojice policajaca u Sarajevu, navodi se u zajedničkom saopštenju Tužilaštva i ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

"Budući da je u toku istraga i intenzivna potraga za osumnjičenima, u ovom momentu ne možemo da saopštimo više detalja. Kada budemo raspolagali sa konkretnim informacijama, javnost će biti blagovremeno obaviještena", navodi se u saopštenju.

Kako prenosi RTRS, tokom prethodna dva dana izvršeni su pretresi na 12 lokacija na području Republike Srpske. 

U akciji pronalaska počinilaca ubistva sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića učestvuju skoro sve policijske agencije, a pomoć im pruža i Obavještajno-bezbjednosna agencija BiH. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.