Zorica Vidaković novcem od Oktobarske nagrade obradovala osam porodica
Zorica Drakulić Vidaković

Humanost na djelu

Zorica Vidaković novcem od Oktobarske nagrade obradovala osam porodica

Svečanu sjednicu SO Herceg Novi obilježila je dodjela Oktobarskih nagrada Oliveri Doklestić, za zaštitu i promovisanje kulturne ostavštine grada i Zorici Drakulić Vidaković za humanitarni rad, te Povelje glumici Tanji Bošković. Obrazložnja prvi put jednoglasne Odluke žirija pročitao je predsjednik, dr Nenad Sekulić.

Olivera Doklestić je govorila o svom književnom opusu, vjerujući da svako književno djelo služi čovječanstvu:

– Nije lako biti čitan i priznat u sopstvenoj sredini, gdje nas svi znaju, gdje smo praćeni od malih nogu, preko zabavišta, školskih dana, preko stotina drugih događaja, adolescencije, do doba zrelosti – kazala je ona i poručila da nije do sada bila neko ko je primao nagrade. Ali, njena inspiracija uvijek će biti Herceg Novi i Boka.

Vidno uzbuđena i nenaviknuta na govore, humanitarka Zorica Drakulić Vidaković istakla je da je za sve akcije koje je organizovala najveće priznanje bio osmjeh onih koji su dobili pomoć:

zoricanagrada18

– Ova Oktobarska nagrada pripada svima vama, jer da nije bilo vas i vaše podrške u svim akcijama koje su realizovane ni ja danas ne bih bila ovdje – poručila je dobitnica najvećeg opštinskog priznanja.

Da li od treme, da li od skromnosti Zorica je propustila na bini da kaže da je odmah novčani dio nagrade dodijelila onima kojima je to prijeko potrebno:

– Zvali su me iz Opštine još u petak da mi uplate 1800 eura na žiro račun, a ja sam odlučila da to podijelim na 8 porodica, kojima je neophodno za stanarinu, ogrijev, odjeću, obuću, lijekove – kazala nam Zorica, nakon Skupštine.

Inače, Povelju Herceg Novog i status počasnog građanina iako je dobila, na svečanosti nije uručena Tanji Bošković. Ona nije uspjela zbog lošeg vremena da stigne ovoga puta u, kako kaže, njenu drugu kuću, Herceg Novi.

Na svečanoj Skupštini je prvi put ove godine za Praznik grada uručeno i priznanje najboljoj studentkinji Ivani Banićević, koja pohađa magistarske studije hemijske tehnologije – ekološkog usmjerenja na Metalurško-tehnološkom fakultetu Univerziteta Crne Gore. Ivanu priznanje raduje i čini ponosnom, pa je obećala da će u budućnosti opravdati radom ukazano povjerenje.

Inače, svečana sjednica otvorena je intoniranjem crnogorske himne. Predsjednik SO dr Miloš Bigović pozdravio je brojne goste, ambasadore BIH, Hrvatske, Poljske, zamjenike ambasadora Rusije, Rumunije, Mađarske, konzula Republike Srbije, predstavnike OEBS-a, savjetnike u ambasadi Bugarske i Azerbejdžana, predstavnike diplomatskih misija, generalnu direktoricu Direktorata za upravu, predstavnike Vojske, svih vjerskih zajednica, gradova pobratima i prijatelja, opština u Crnoj Gori kao i predstavnici političkih partija na lokalnom i državnom nivou.

polaganjevjenca2810

Obavijestio je da je jutros delagacijha Opštine Hreceg Novi sa predstavnicima organizacija boraca NOR-a 1941-1945 godine, antifašista i Vojske Crne Gore, položila vijence i cvijeće na spomen obilježje na Sat kuli, na spomenik strijeljanim rodoljubima 1014-1918, kod Manastira Savina i na spomen kosturnicu na Savini palima u NOR-u 1941-1945.

Minutom ćutanja odata je pošta rodoljubima koji su dali živote za slobodu domovine i dostojanstven život građana,prenosi Rado Jadran.

Na Skupštini je prikazan kratak film o dostignućima u opštini Herceg Novi u prethodnoj godini, a gostima je podijeljena i za ovu priliku štampan i bogato ilustrovan bilten “Godina uspješnih projekata i saradnje sa građanima”.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.