Sergej Lavrov

Lavrov poručio

"Amerikanci znaju na šta smo sve spremni"

Moskva želi normalne i poslovne odnose sa SAD uz obostrano poštovanje i više puta je predložila kako da se izgradi dijalog sa tom zemljom.

To je izjavio ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

On je u intervjuu za Rusija 1 Tv rekao da Rusija ne forsira prijateljstvo sa Vašingtonom, kao i da je ruska strana više puta na različitim nivoima predlagala američkoj kako bi ti odnosi trebalo da se izgrade, prenosi Tass. 

Prema njegovim riječima, Rusija je spremna da razgovara sa Vašingtonom o bilo kom problemu u bilateralnim odnosima i da rješava međunarodne probleme. 

"Oni znaju na šta smo sve spremni. Ukoliko postoji oblast gdje su Amerikanci spremni da razgovaraju na jednakom nivou i uz poštovanje, otvoreni smo za to". 

Govoreći o nuklearnom sporazumu iz kojeg je SAD najavila povlačenje, Lavrov je rekao da je Moskva počela da priprema odgovore vezane za pakt o kontroli naoružanja, prenosi Rojters. 

"Prije nedjelju dana, a svega nekoliko dana prije nego što su SAD najavile da će se povući iz nuklearnog sporazuma, Amerikanci su preko ambasade u Moskvi poslali ruskom Ministarstvu spoljnih poslova obimnu listu pitanja o tome šta ih brine", rekao je Lavrov. 

Američki predsjednik Donald Tramp saopštio je 20. oktobra da Vašington planira da izađe iz nuklearnog sporazuma sa Rusijom, koji su 1987. godine potpisali tadašnji predsjednici Rusije i SAD Mihail Gorbačov i Ronald Regan.

B92

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.