Svitolina se plasirala u finalu završnog WTA turnira  u Singapuru
Foto:Beta

Najduži meč na turniru

Svitolina se plasirala u finalu završnog WTA turnira u Singapuru

Ukrajinska teniserka Elina Svitolina plasirala se danas u finale završnog WTA turnira u Singapuru, pošto je pobijedila devetu teniserku svijeta, Holanđanku Kiki Bertens poslije tri seta, 7:5, 6:7, 6:4.

Sedma teniserka svijeta Svitolina pobijedila je poslije dva sata i 38 minuta, što je bio najduži meč na turniru, prenosi Beta.

Ona je prvi set osvojila zahvaljujući tome što je napravila dva brejka, jedan više od Bertens. U drugom setu obje su napravile po jedan brejk, pa je set odlučen poslije taj-brejka, koji je Holanđanka dobila sa 7:5.

U prva tri gema trećeg seta viđena su tri brejka, tu prednost je Svitolina sačuvala do kraja i postala prva Ukrajinka koja se plasirala u finale završnog WTA turnira.

Ona će u sjutrašnjem finalu igrati protiv pobjednice duela Amerikanke Sloun Stivens i Čehinje Karoline Pliškove.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.