Crnogorac iz Tivta izbo Ukrajinku 26 puta
Foto: Screenshot

Od težine povreda preminula na mjestu

Crnogorac iz Tivta izbo Ukrajinku 26 puta

Tivćanin Arsenije Stanović je najmanje 26 puta nožem izbo državljanku Ukrajine Anastasiju Lašmanovu, koja je od težine povreda preminula na mjestu.

Detalji zločina iznijeti su u optužnici Višeg državnog tužilaštva, koju je potvrdio Viši sud u Podgorici, a čiji djelovi su objavljeni na sajtu tužlaštva.

Stanović se tereti da je Ukrajinku ubio 11. maja, u njenom iznajmljenom stanu u kotorskom mjestu Dobroti, u jutarnjim časovima.

Kako navode iz tužilaštva, krivično djelo počinio je sa umišljajem, pri čemu je bio svjestan svog djela.

U optužnici je navedeno da je Stanović u pomenutom stanu napao Lašmanovu, zadajući joj 16 udaraca oštricom i šiljkom u tijelo i najmanje 10 udaraca tupinom jako zamahnutog mehaničkog oruđa u glavu i tijelo.

"Od ovih udaraca ona je trpjela fizičke bolove i strah jakog intenziteta, a okrivljeni je bio svjestan da joj nanosi teške tjelesne povrede da bi potom nastavio da je muči jer je htio njenu smrt, tako što je tupo-tvrdim predmetom udario više puta u glavu, nanijevši joj naročito tešku povredu u lijevom zaušnom predjelu i u lijevom tjemeno-potiljačnom dijelu glave. Zbog toga su joj prelomljene kosti lobanje i razoreno tkivo velikog mozga, piše u optužnici", prenosi Kurir.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.