Predstava Ružno pače sjutra u Dodestu

Predstava Ružno pače sjutra u Dodestu

Predstava „Ružno pače“ (6+), sa Lutkarske scene za djecu Gradskog pozorišta, biće igrana u nedjelju 28. oktobra, u 12 sati, u sali Dodest KIC-a „Budo Tomović“. Po tekstu Igora Bojovića, predstavu je režirao Jaroslav Antonjuk.

Jedna je od najlјepših priča književnosti za dјecu, koju je napisao H. K. Andersen prije mnogo godina, i dalje je aktuelna. Autor nove književne verzije Igor Bojović na poetsko-duhovit način pokreće temu različitosti, netolerancije, potrebe za prihvatanjem, ali sa nadom koju nosi ova priču da ljepota leži u srcu i ljudskoj osjetljivosti.

Milovan, junak priče, klovn, glumac – iznosi, vrlo intimno, svoju priču iz djetinjstva – priču o djetetu koje nije prihvaćeno od okoline i vršnjaka zbog prilično brzog sazrijevanja. Autor je predstavu posvetio roditeljima, kako bi razumjeli odrastanje svoga djeteta i svijet koji ga okružuje.

Igraju: Branko Ilić, Katarina Krek, Dijana Dragojević, Pavle Ilić/Goran Slavić i Dejan Đonović.

Scenografkinja, kostimografkinja i kreatorka lutaka je Eva Farkašova, kompozitor je Bogdan Szczepanski, prevodilac/dramaturg Zoran Đerić, a asistent reditelja Davor Dragojević.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.