Odluka o imovini Marovića biće donesena za 15 dana
Foto: Arhiva

U zakonskom roku

Odluka o imovini Marovića biće donesena za 15 dana

U podgoričkom Višem sudu održane su završne riječi povodom oduzimanja imovine stečene kriminalnim aktivnostima, bivšeg visokog funkcionera Svetozara Marovića i njemu bliskih osoba. Odluka će biti donesena u zakonskom roku od 15 dana.

Današnjem ročištu pristupio je samo Radojica Krstović koji je, kako tužilaštvo tvrdi, navodno kupio vilu od supruge Svetozara Marovića.

Predsjednik vijeća Boris Savić odbio je predlog Specijalnog tužilaštva za dopunu dokaznog postupka oko svjedočenja bivšeg Marovićevog tjelohranitelja, koji mu je navodno pozajmio 500.000 eura.

Odbrana očekuje da sud neće oduzeti spornu imovinu.

Specijalna državna tužiteljka, saopštavajući završne riječi, bila je jasna i kategorična, smatrajući da je dokazni postupak pokazao da ne postoji zakonito pokriće za spornu imovinu Marovića. Pozajmica Stanka Subotića Isatu Boljeviću, koji je taj novac navodno posudio Krstoviću za kupovinu vile, nije potkrijepljena dokazima, kao ni zakonitost 500.000 eura koji je Mugoša pozajmio Svetozaru Maroviću za stan. Stoga, ona smatra da spornu imovinu treba oduzeti.

Rtcg

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.