DNP: Nijednom Baraninu ne smeta crkva na Rumiji, ne dirajte svetinje
Crkva na Rumiji

DNP: Nijednom Baraninu ne smeta crkva na Rumiji, ne dirajte svetinje

U Demokratskoj narodnoj partiji smatraju da najava premijera Duška Markovića da ce crkva na Rumiji biti uklonjena samo služi podizanju tenzija u Baru, a i čitavoj Crnoj Gori.

Iz barskog DNPa ističu da je Bar primjer vjerskog suživota i tolerancije u kojem žive tri vjere, komšije i braća. Smatraju da najave koje ovih dana dolaze iz vrha vlasti prijete da naruše taj viševjekovni sklad.

"Sigurni smo da nijednom Baraninu, nijednom vjerniku, nijednom zdravorazumskom čovjeku ma kojoj vjeri pripadao ne smeta crkva na Rumiji.  Ali smeta onima koji su zbog sitne koristi i da bi udovoljili svojim partnerima koji očito ne misle dobro Crnoj Gori, a ni Baru, spremni da udare na svetinje. Poručujemo Markovicu da crkva na Rumiji nije nikakva limena građevina, već svetinja koju su sa puno ljubavi podigli vjernici, noseći svaki po kamen na putu do nje. Nećemo dozvoliti da naše svetinje služe za politička potkusurivanja, jer pitanje vjere je iznad bilo kakve politike. U gradu pod Rumijom smo naučeni da tuđe ne diramo, ali ni svoje nećemo dati", saopštili su iz DNP-a.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.