Šinejd O'Konor prešla u islam: Ponosna sam što sam muslimanka  (VIDEO)
Šinejd O'Konor

Šinejd O'Konor prešla u islam: Ponosna sam što sam muslimanka (VIDEO)

Irska pjevačica Šinejd O'Konor (51) objavila je na Tviteru proteklih dana svoje fotografija na kojima nosi hidžab, kao i video-snimak na kojem peva Azan - poziv na molitvu.

O'Konor objavila je da je prešla u islam i promijenila ime u Šuhada Davit.

"Ovim objavljujem da sam s ponosna što sam postala muslimanka. To je prirodni završetak putovanja svakog inteligentnog teologa. Proučavanje svjetih knjiga svih vjera vodi ka islamu, što znači da su sve druge svete knjige izlišne", napisala je ona u tvitu.

Ova pjevačica, koja se 1990. proslavila hitom "Nothing compares to you", tokom živog nastupa1992. godine pocijepala je sliku tadašnjeg pape Jovana Pavla Drugog, u znak protesta protiv Katoličke crkve, prenosi danas AP

Proteklih godina je otvoreno govorila o svojim mentalnim zdravstvenim problemima.



 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.