Sarajevo: Pljačkaši zasuli rafalnom paljbom patrolu, ubijena dva policajca (VIDEO)
Sa lica mjesta,foto:Anadolija

Uhvaćeni u krađi automobila

Sarajevo: Pljačkaši zasuli rafalnom paljbom patrolu, ubijena dva policajca (VIDEO)

U Sarajevu je jutros došlo do sukoba policije s kriminalcima koji su uhvaćeni u krađi automobila. Tokom krađe zapucali su na policiju. Jedan policajac odmah je ubijen, dok je drugi policajac koji je teško ranjen nakon višesatnih napora ljekara podlegao povredama, javila je agencija Anadolija.

Teško ranjeni policajac Davor Vujnović je bio pogođen u glavu i preminuo je i pored herojskih napora ljekara.

U sarajevskom naselju Alipašino Polje naspram tržnog centra "Bingo", jutros oko 4.50 sati automafijaši su zasuli rafalnom paljbom iz automatske puške, najvjerovatnije "kalašnjikova", policijsku patrolu, koja ih je zatekla u krađi Golfa 6 bijele boje. 

2018102623309776238445945Web

Foto:Anadolija

Drama se odigrala na parkingu, a policajci su tokom redovne kontrole naišli na kradljivce. Odmah nakon što su naišli, jedan od lopova potegao je oružje te je na licu mjesta ubio jednog policajca, dok je drugi teško ranjen i ljekari mu se bore za život.

Pretpostavlja se kako su pljačkaši stigli u Sarajevo s područja Republike Srpske gdje su i pobjegli nakon pucnjave.

Uviđaj je i dalje u toku, a policija u saradnji s drugim agencijama traga za počiniocima.

 

 

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.