Istraga o smrti Kašogija: Saudijski zvaničnici nisu dozvolili pregled bunara
Foto: AA

Istraga o smrti Kašogija: Saudijski zvaničnici nisu dozvolili pregled bunara

Saudijski zvaničnici turskim policajcima nisu dozvolili pregled bunara u dvorištu konzulata Saudijske Arabije u Istanbulu, u okviru istrage o smrti novinara Džamala Kašogija.

Bezbjednosni izvori su izjavili da su otkriveni novi detalji u istrazi o ubistvu Kašogija 2. oktobra u konzulatu Saudijske Arabije u Istanbulu. U okviru istrage, pripadnici snaga bezbjednosti su tragali za dokazima u zgradi konzulata i rezidencije konzula.

Anadolija saznaje da saudijski zvaničnici nisu pripadnicima snaga bezbjednosti dopustili pregled dvorišta i bunara.

Novinar i kolumnista lista "The Washington Post" Džamal Kašogi nestao je 2. oktobra nakon što je ušao u kompleks konzulata Saudijske Arabije u Istanbulu.

Turski sigurnosni izvori su ranije potvrdili da Kašogi nije napustio zgradu konzulata, a da je u tom periodu u konzulatu boravilo 15 saudijskih državljana i službenika koji su posebnim letovima došli, a zatim i napustili Tursku.

Nakon višednevnih tvrdnji da ne znaju ništa o sudbini Kašogija, vlasti Saudijske Arabije su u subotu ujutro saopštile da je Kašogi ubijen tokom navodne svađe u konzulatu.

Istraga o ubistvu je i dalje u toku, a glavni zadatak istražitelja je pronalazak Kašogijevih posmrtnih ostataka i utvrđivanje odgovornih za ubistvo.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.