Festival delicija, boja i melodija u Luštici Bay, besplatan prevoz za posjetioce
Foto: Luštica Bay

Festival delicija, boja i melodija u Luštici Bay, besplatan prevoz za posjetioce

Festival posvećen jeseni „Luštica Bay sajam jesenjih boja“, koji će u subotu, 27. oktobra biti održan na šetalištu u Marina naselja u Luštici Bay počeće u 11 i trajati do 22.30 časova uz bogat program koji podrazumijeva slikarsku koloniju učenika tivatskih škola, reviju domaćih delicija i proizvoda, nastup folklora, bluz koncert i književnu promociju.

Organizator, Luštica Development obezbijedila je i autobuski prevoz iz Tivta i Kotora, saopšteno iz te kompanije.

„Zbog velikog interesovanja za događaj, organizovaćemo besplatan prevoz za posjetioce iz Tivta i Kotora, dva puta dnevno. Tako će autobus iz Tivta krenuti u 10 i 18 časova. Lokacija je stara autobuska, a povratak iz Luštice Bay je planiran u 15 i 22.30 časova. Ista satnica važi i za dolaske iz Kotora, a lokacija polazaka je ispred zgrade Zavoda za zapošljavanje. Očekujemo da će događaj biti zanimljiv mnogima i lijepa prilika za ugodan dan u mediteranskom ambijentu u Luštici Bay“, najavila je Slavica Milić iz marketinga Luštica Development.

Na „Jesenjoj trpezi“, cjelodnevnoj izložbi domaćih delicija proizvođača iz Agro klastera Nikišić biće ponuđeno povrće iz organskog proizvodnje i uzgoja na otvorenom, domaći pršut, sir, vino, priganice, patišpanj, pite i slično.

Prema riječima Đorđa Bulajića, osnivača klastera, biće predstavljeni i etno domaćinstvo „Đedovina“ sa Grahova, vinarija Dabović, proizvodi od sira Miljanić iz Nikšića ali i jednodnevne izletničke ture iz Boke Kotorske do grahovskih proizvođača.

Manifestacija će početi u 11 časova promocijom knjige „Ruralni turizam u Crnoj Gori: Marketing aspekt razvoja“, dr Ilije Morica.

"Porodica Moric je jedan od preduzetničkih vizionara na poluostrvu Luštica i među prvima je stavila u funkciju dugo porodično nasljeđe. Bavi se maslinarstvom, osmišljavanjem proizvoda "sa lokalnim pečatom i razvojem drugih grana poljoprivrede", saopšteno iz Luštice.

Učenici OŠ „Branko Brinić“ i „Drago Milović“ , te srednje mješovite škole „Mladost“, u okviru kolonije „Nijanse jeseni“ od podneva do 15 časova će slikati jesenje motive Luštice Bay.

"Njihovi radovi biće izloženi i na izložbi povodom 21. novembra, Dana Opštine Tivat. Polučasovni nastup mališana iz Kulturnog centra „Kadena“ počeće u 15.30 časova a koncert „Bluz na promenadi“ kotorske grupe „Light Under the Black Mountain“ u 20 časova. Pita od bundeve za sve posjetioce biće pripremljena u 15 i 19 časova", stoji u saopštenju.

Na oko sedam miliona kvadratnih metara na tivatskom dijelu poluostrva Luštica, kompanija Luštica Development razvija projekat Luštica Bay kao rezidencijalnu turističku destinaciju koja će obezbijediti sve sadržaje neophodne za život i integrisanu u okruženje istakli su iz kompanjije i dodali da će ovog ljeta biti otvoreni prvi od sedam planiranih hotela – Čedi hotel, prva faza marine, te marina naselje sa šetalištem i ugostiteljskim i komercijalnim sadržajima.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.