Nikšićani Ilija i Nina prvi slučaj nepoznatog donora u svijetu
Konstantina i Ilija

Nikšićani Ilija i Nina prvi slučaj nepoznatog donora u svijetu

Ovih dana na klinici u Turskoj odigrala se jedna od najljepših životnih priča. Nikšićani Konstantina Maraš i Ilija Bulajić donedavno se nijesu ni poznavali, a onda ih je spojilo Ilijino teško oboljenje bubrega. Nakon mjeseci analiza, Nina je Iliji donirala bubreg i spasila mu život.

Konstantina s nestrpljenjem očekuje Ilijin povratak, donedavno nepoznatnog sugrađanina, danas velikog prijatelja kome je donirala bubreg i spasila život.

"Ja sam bila ubijeđena da ću da mu dam bubreg i spasim život. Zadovoljna sam kao i prvog dana kada sam donijela tu odluku. Meni je zadovoljstvo da jedan mladi život nastavlja svoju priču i da će to biti jedna uspješna misija, a što se mene tiče doktor mi je rekao, mogu još dugo, dugo godina", kazala je Konstantina za TVCG.

Jednu od najljepših životnih priča koju je vidjela Crna Gora pratila je i vjera svakog pojedinca da nije uzalud potrošen niti jedan cent doniran u brojnim humanim akcijama tokom prikupljanja novca za transplantaciju.

"Završeno je sve uspješno hvala Bogu i srećan sam zbog toga. Zahvaljujem se svima koji su učestvovali u akciji, Nini koja je nadmašila sve ovim istorijskim činom", kazao je Ilija.

Istorijska je to transplantacija, priznali su im, kaže Nina i turski ljekari, ali i strogi etički odbor koji nije imao sličan slučaj.

"Prvi smo slučaj nepoznatog donora u svijetu, sa živog donora, to je zvanično stiglo klinici. Ima sa kadaveričnog, ali nije nijedan više do ovog našeg", ističe Konstantina.

Nina sada kako kaže zatvara jedno prelijepo poglavlje u svom životu i okreće se porodici humanom radu u svojoj Nevladinoj organizaciji "Izvor života".

Portal RTCG

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.