Srbija izručila Čebića, uhapšen Beranac u Njemačkoj i Beriša u Albaniji
Ilustracija

Srbija izručila Čebića, uhapšen Beranac u Njemačkoj i Beriša u Albaniji

Interpol Podgorica realizovao je ekstradiciju jednog lica iz Srbije u Crnu Goru kojeg je naša država potraživala zbog izdržavanja kazne zatvora, a osim toga u dvije države su po međunarodnim potjernicama NCB Interpol Podgorica lišena slobode dva lica koja naša država takođe potražuje radi izdržavanja zatvorskih kazni, saopšteno je iz Uprave policije.

U organizaciji NCB Interpol Podgorica, naime, iz Srbije u Crnu Goru ekstradiran je Mladen Ćebić (29) iz Bara, državljanin Crne Gore.

"On je lišen slobode u Srbiji po našoj međunarodnoj potjernici. NCB Interpol Podgorica je Ćebića potraživao zbog privođenja na izdržavanje kazne zatvora u trajanju od jedne godine koja mu je izrečena presudom Osnovnog suda u Baru zbog izvršenog krivičnog djela teška krađa. Ekstradicija je realizovana uz podršku službenika Posebne jedinice policije", saopšteno je iz UP.

Osim toga, u Njemačkoj je, po našoj međunarodnoj Interpolovoj potjernici, lišen slobode Mule Rastoder (59) iz Berana, državljanin Crne Gore, "koji se potražuje zbog privođenja na izdržavanje kazne zatvora u trajanju od jedne godine na koju je osuđen presudom Osnovnog suda u Beranama zbog krivičnog djela teška tjelesna povreda".

Takođe,policija Albanije je, postupajući po potjernici NCB Interpol Podgorica, lišila slobode lice Dževat Beriša (39) iz Đakovice – Kosovo.

On se potražuje zbog privođenja na izdržavanje kazne zatvora u trajanju od jedne godine i dva mjeseca na koju je osuđen presudom Osnovnog suda u Kolašinu zbog krivičnog djela teška krađa u produženom trajanju i krivičnog djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

"Lice koje je izručeno iz Srbije u Crnu Goru je sprovedeno u ZIKS, dok su crnogorski nadležni organi u komunukaciji sa nadležnim organima Njemačke i Albanije u vezi sa ekstradicijom Crnoj Gori dva lica lišena slobode u ove dvije države", zaključuje se u saopštenju.

 

                                                                                         

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.