Za olimpijske igre u Tokiju prave medalje od recikliranih metala
Foto: Flickr

Za olimpijske igre u Tokiju prave medalje od recikliranih metala

Medalje za olimpijske i paraolimpijske igre u Tokiju 2020. prvi put će biti izrađene od recikliranih metala, potvrdili su danas organizatori.

Za medalje će biti upotrijebljeni plemeniti metali iz elektronskih naprava, koje su u Japanu sakupljeni u posebnoj akciji, saopstile su agencije. 

Prije svih to su metali iz starih pametnih telefona, digitalnih fotoaparata i prenosnih računara.

Iz tih naprava organizatori su dobili 2.700 kg bronze, 1.800 kg srebra i 16,5 kg zlata, koje će upotrijebiti za nosioce odličja na Igrama 2020.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.