BMW povlači 1,6 miliona automobila sa tržišta
ilustracija

BMW povlači 1,6 miliona automobila sa tržišta

Zbog curenja rashladne tečnosti, njemačka auto-kompanija BMW povlači 1,6 miliona vozila sa tržišta širom svijeta, jer postoji opasnost od požara.

Iz BMW je saopšteno da u pojedinim dizel automobilima rashladna tečnost može da iscuri iz modula za recirkulaciju izduvnih gasova, odnosno djela za smanjenje štetnih emisija, te da bi tečnost mogla da dođe do vrelih djelova sistema i zapali se, prenosi B92.

Njemačka kompanija ranije je povukla oko 480.000 vozila iz Azije i Evrope, jer su u Južnoj Koreji prijavljeni požari, a za sada nije bilo povrijeđenih. 

Opoziv zahvata modele od 2010. do 2017. godine, a navodi se da će kupci problematičnih automobila biti kontaktirani.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.