SDM: Razočaravajuće izdanje Mugoše, brani ljekare od njih samih?!
Na konferenciji bili prisutni i predstavnici Ljekarske komore

SDM: Razočaravajuće izdanje Mugoše, brani ljekare od njih samih?!

U Sindikatu doktora medicine Crne Gore iznenađeni su navodima dr Aleksandra Mugoše da nije učestvovao ni u jednoj fazi realizacije zajedničkog projekta. Tvrde su u realizaciji svake aktivnosti učestvovali su predstavnici Ljekarske komore.

"Dr Mugoša je i sam izrazio želju da učestvuje u predstavljanju rezultata anketiranja, ali zbog zakazanog operativnog programa učešće je otkazao dan prije konferencije za medije i delegirao predsjednika Skupštine Ljekarske komore. Rezultati prezentovani javnosti su vjerodostojni. Stava smo kao i uvijek, a nekad je bio i dr Mugoša, da probleme moramo identifikovati i definisati da bismo pristupili njihovom rješavanju. Koga on danas zastupa i brani? Ljekare od njih samih? Ili ih, pak, poput Ministarstva zdravlja osuđuje što su slobodno po prvi put, hrabro i odgovorno, iznijeli svoj stav kroz ovo istraživanje", upitali su u reagovanju iz SDMCG povodom reagovanja predsjednika Ljekarske komore.

 Cilj ankete koja je pokazala da više od 60 odsto crnogorskih ljekara smatra da je korupcija prisutna u ustanovi u kojoj rade, naglašavaju iz Sindikata, nije da se osuđuju pojedinici niti institucije, već da se ukaže na probleme i da se najzad uspostavi dijalog koji će se voditi njihovom rješavanju.

"Očigledno je dr Mugoša napravio otklon od ovih ciljeva. A to da mu nisu dostavljani narativni i finansijski izvještaji predstavlja nemušti izgovor dr Mugoši za ovakvo direktno nanošenje štete ugledu organizacije za koju smo se borili i organizaciji koja ga je na to mjesto iznjedrila. Naime, ovi izvještaji se predaju po završetku projektu, a projekat se završava krajem ovog mjeseca. Takođe, nikakvih sadržinskih izmjena u projektu nije bilo od kad je dr Mugoša potpisao partnersku izjavu. Zbog svega navedenog, sa žaljenjem konstatujemo da je dr Mugoša reagovao ishitreno i tendeciozno, kao i da se javnosti predstavio u jednom novom, i za nas iznenađujućem i razočaravajućem izdanju", ocijenili su iz SDMCG.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.