OVAJ detoks će vam pomoći da ojačate imunitet pred zimske dane
Ilustracija

Pripremite se

OVAJ detoks će vam pomoći da ojačate imunitet pred zimske dane

Jesen je lijepa na svoj način, ali rijetko imamo priliku da u njoj uživamo upravo zbog raznih virusa, prehlada ili malaksalosti koji zahvati veći dio populacije.

Ukoliko niste među srećnicima, koji nemaju ovih problema, savjetujemo vam da povremeno napravite detoks pauzu od raznih namirnica koje svakodnevno konzumirate, a koje mogu usporiti vam imuno sistem.

Tri dana bez kafe

Možda zvuči kao naučna fantastika, ali probajte da na tri dana kafu zamenite čajem. Možete ga piti u velikim količinama, ukoliko izaberete pravi, jer čaj je prava banja za bubrege i ovo će sigurno pomoći u detoks procesu.

Jogurt za dobre bakterije

Svi znamo koliko je jogurt zdrav, a sada vam donosimo recept za detoks na bazi jogurta

Sastojci:

-jedna šolja jogurta, isjeckana banana

-jedna šolja lisnatog kelja, jedna kašika meda

Ovaj smuti je odličan za početak dana, zasitiće vas, dati energiju i podstaći metabolizam 

Voda, čaj i topla limunada

Suština detoksa je i da se vaše tijelo opusti, a sa njim i misli. Dakle, ne morate biti striktni i previše strogi prema sebi. Ukoliko budete previše striktni, to će dovesti do stresa koji vam nije potreban.

Dnevno pijte do dve litre vode, a tu količinu možete i smanjiti ukoliko ste pili čaj. Svaki dan započnite sa čašom mlake vode u koju ste nacijedili limun.

Krenite u saunu

U toku ljeta to je nemoguća misija za neke, ali sada je pravo vrijeme, da krenete u saunu. Sat vremena gdje ćete znojenjem izbaciti sve toksine, na vrlo jednostavan način – sjedeći, najviše doprinosite detoksikaciji

Ne morate da krenete u teretanu ili da trčite dok vas glava ne zaboli, jer kada sebi namećemo teške fizičke napore, brzo se od toga zamorimo i odustanemo. Dovoljno je da za početak prošetate bar pola sata dnevno i protegnete se dobro kada ustanete ujutru.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.