Uskoro konkurs za Eurosong,kompozicije mogu biti i na engleskom jeziku
Ilustracija

Uskoro konkurs za Eurosong,kompozicije mogu biti i na engleskom jeziku

Radio-televizije Crne Gore će za sedam dana raspisati konkurs za izbor pjesme koja će Crnu Goru ove godine predstavljati na Eurosongu, saopšteno je na današnjoj sjednici Savjeta RTCG. Savjet je usvojio i izmjenu Pravilnika o proceduri izbora kompozicije za pjesmu Evrovizije. Rok za razmatranje prijavljenih kompozicija biće 30 dana, a ne 45 kako je to bilo do sada, piše portal Rtcg.

Dodali su i da osim na službenom, kompozicija može da bude na engleskom jeziku. RTCG je zadržala pravo da može da traži da prevede pjesmu od autora.

Član Savjeta Milan Radović saopštio je da je neobično što danas Savjet razgovara o odluci za predstavnika na Eurosongu. Kaže da je RTCG već objavila da će učestvovati.

“Mi se kao Savjet nijesmo izjasnili”, rekao je Radović.

“Iako sam, uglavnom, bio za to da Crna Gora učestvuje na Eurosongu, ove godine glasaću protiv, jer se Eurosong održava u Izarelu. UN su upozorile na to da Izrael krši ljudskih prava Palestinaca”, rekao je Radović dodajući da i ostali članovi Savjeta treba da razmisle da li treba da učestvuju.

Član Savjeta Mimo Drašković istakao je da ne smatra da geopolitičke prilike treba da budu granica za muziku.

“Moja želja je bila da se ove godine pauzira jer smo zadnje dvije godine imali negativna iskustva sa učešćem, ali ne želim da kočim takve inicijative menadžmenta, tako da ću biti za, uz apel menadžmentu da dobro prati koga će poslati da predstavlja Crnu Goru”, rekao je Drašković.

Predsjednik Savjeta Ivan Jovetić je, kaže, saglasan.

“Imali smo negativno iskustvo sa Eurosongom, a poseban problem je bio izostanak reakcije RTCG", rekao je Jovetić.

RTCG će u roku od sedam dana od donošenja odluke raspisati konkurs, saopšteno je na današnjoj sjednici Savjeta.

Na kraju su usvojili odluku o Eurosongu. Milan Radović je bio uzdržan ostali su glasali za.

Izvor:rtcg.me

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.