Uhapšeni Nikšićani: Nakon svađe pucali na sugrađanina
Pronađena puška, foto: Uprava policije

Uhapšeni Nikšićani: Nakon svađe pucali na sugrađanina

Nikšićka policija u kratkom roku je rasvijetlila krivično djelo ubistvo u pokušaju koje je počinjeno na štetu V.M. (38) iz Nikšića i slobode lišila B.B. (26) i I.N. (26), oba iz Nikšića, zbog postojanja osnovane sumnje da su u saizvršilaštvu počinili krivično djelo ubistvo u pokušaju i krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Dežurna služe CB Nikšić je, 20.oktobra oko ponoći obaviještena od strane oštećenog V.M. da su na njega iz vatrenog oružja pucali B.B. i I.N.  u mjestu Dragova Luka u Nikšiću. V.M. ovom prilikom nije zadobio povrede.

"Službenici CB Nikšić su odmah nakon obavještenja izvršili blokadu kako bi pronašli osumnjičena lica i izašli na lice mjesta u cilju prikupljanja predmeta i tragova ovog krivičnog djela. Uviđaj je izvršen po nalogu državnog tužioca u VDT u Podgorci. Tom prilikom su pronađene dvije puščane čaure i torbica sa dokumentima na ime B.B.

Brzom i efikasnom aktivnošću službenika CB Nikšić, nedugo nakon izvršenja krivičnog djela, slobode su lišeni B.B. I I.N. O događaju je obaviješten tužilac", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Policijski službenici su izvršili pretrese kuća i prostorija koje koriste osumnjičena lica.

"Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da je nakon svađe između osumnjičenih lica sa V.M, koja je posljedica ranijih nesuglasica, B.B. uzeo pušku, koju mu je prethodno dodao I.N, nakon čega je B.B. u pravcu oštećenog ispalio dva projektila.

Službenici CB Nikšić su pronašli i od B.B. oduzeli poluautomatsku pušku za koju se sumnja da je koriščćena prilikom izvršenja ovog krivičnog djela", navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, puška i ostali predmeti i tragovi koji su izuzeti sa lica mjesta biće upućeni u Forenzički centar radi vještačenja.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.