Ljekari pacijentu iz želuca izvadili 120 eksera, dvije polomljene čaše, igle...
ilustracija

Etiopija

Ljekari pacijentu iz želuca izvadili 120 eksera, dvije polomljene čaše, igle...

Ljekari u Etiopiji spasili su život pacijentu nakon što su mu, na opšte zaprepaštenje, iz želuca izvadili 120 eksera.

Pozivajući se na izjave ljekara, lokalni mediji iz Adis Abebe javljaju da je 33-godišnji pacijent primljen u bolnicu “St. Peter“ s velikim bolovima u stomaku.

Isti izvori javljaju da je riječ o pacijentu koji ima hronične psihičke probleme, a ljekari su snimcima utvrdili da u želucu ima neka strana tijela.

Tokom dvoiposatnog operativnog zahvata iz želuca su ljekari izvadili 120 metalnih eksera, tri igle, dvije čačkalice i dvije polomljene staklene čaše.

Hirurg Davit Teare izjavio je da je operacija uspješno izvedena i da se pacijent oporavlja u bolnici.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.