U eksploziji bombe ubijeno najmanje 11 osoba
ilustracija

Avganistan

U eksploziji bombe ubijeno najmanje 11 osoba

U eksploziji bombe na putu u istočnoj provinciji Nangarhar ubijeno je najmanje 11 osoba, saopštili su danas avganistanski zvaničnici.

Među civilima koji su poginuli je i najmanje šestoro djece, prenosi AP.

Kako se navodi, bombaški napad dogodio se drugog dana održavanja parlamentarnih izbora, koji su produženi zbog više napada tokom prvog dana i tehničkih problema koji su uzrokovali višečasovno odlaganje glasova.

Za sada niko nije preuzeo odgovornost za napad, iako su i ćelije talibana i takozvane Islamske države stacionirane u toj provinciji. 

Prvog dana izbora glasalo je oko tro miliona glasača, od ukupno 8,8 registrovanih, a navodi se i da je najveća izlaznost bila u Kabulu, dok je najmanja bila u provinciji Uruzgan. Drugog dana izbora, glasanje se nastavlja u 401 centru za glasanje, od kojih je 45 u Kabulu. 

Tokom jučerašnjeg dana 27 civila i 11 pripadnika bezbjednosnih snaga je poginulo, dok je više od 100 osoba povrijeđeno u oko 200 napada organizovanih širom zemlje.

B92

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.