Nesreća u rudniku, zarobljene 22 osobe
Foto:Beta

Kina

Nesreća u rudniku, zarobljene 22 osobe

Najmanje 22 osobe ostale su zarobljene ispod zemlje, poslije nesreće u rudniku uglja u Kini, saopštili su lokalni zvaničnici.

Nesreća uzrokovana neočekivanim padom stijene, koja je izazvala vrstu potresa u tunelima rudnika, dogodila se kasno sinoć u istočnoj provinciji Šandong, prenijela je agencija Sinhua.

U rudniku je za vrijeme nesreće bilo oko 300 osoba, ali je većina uspjela da izađe, dok su 22 rudara ostala pod zemljom.

"Nesreća nema nikakve veze sa radom rudara", navele su lokalne vlasti i dodale da je upućeno 140 pripadnika spasilačke službe na lice mjesta.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.