Italija uputila policiju na granicu s Francuskom zbog migranata
Ilustracija

Italija uputila policiju na granicu s Francuskom zbog migranata

Italijanski ministar unutrašnjih poslova Mateo Salvini izjavio je da je uputio policiju da patrolira duž granice s Francuskom kako bi spriječio ulazak migranata.

Riječ je o, kako je naveo, migrantima koji su prema jednom video snimku vraćeni iz Francuske u Italiju.

"To je zloupotreba francuskih vlasti po ko zna koji put. Te vlasti su iskoristile dobru volju naše policije i zbog toga su posljedice takve da šaljemo patrolna vozila koja će kontrolisali i čuvati granicu", naveo je Salvini na društvenim mrežama. 

Salvini je pored teksta postavio fotografije s italijanskim policajcima koji stražare na mjestu gdje je vozilo francuske policije ostavilo juče tri migranta. 

Italijanski ministar je kasno sinoć postavio video snimak mještana na granici na kojem se pored muzike s dramatičnim tonovima prikazuje vozilo francuske policije iz kojeg izazle migranti na italijansku stranu granice i vozilo koje se potom vraća u Francusku. 

Francuska lokalna policija saopštila je da su u pitanju nevažeći dokumenti za prelazak granice i da su zbog toga te osobe vraćene na italijanski dio granice. Dodaje se da je primijenjena uobičajena procedura koju sprovede i italijanska i fracuska policija u skladu s propisima Evropske unije. 

Odnosi između Italije i Francuske zategnuti su poslednjih mjeseci. Italja optužuje evropske partnere, posebno Francusku, za nedostatak pomoći u rješavanju priliva migranata kojih je došlo oko 700.000 u Italiju od 2013. godine.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.