Alžir zabranio nošenje burke na radnom mjestu
Ilustracija

Da bi se izbjegle sigurnosne prijetnje

Alžir zabranio nošenje burke na radnom mjestu

Alžirska vlada u četvrtak je objavila zabranu pokrivanja lica na radnom mjestu u javnim službama, odnosno nošenja nikaba ili burke.

Portparol vlade je rekao da zaposleni moraju pokazati svoj identitet na radnim mjestima kako bi se izbjegle sigurnosne prijetnje, prenosi Al Jazeera Balkans. 

Premijer Ahmed Ujahija pozvao je ministre i guvernere u njegovoj zemlji da strogo poštuju uputstvo da se ne dopusti "bilo kakva odjeća koja sprječava obavljanje funkcija javnih službi, a koja je strogo zabranjena na radnom mjestu". 

Portparol vlade je rekao da zaposleni moraju pokazati svoj identitet na radnim mjestima kako bi se izbjegle sigurnosne prijetnje. 

Dodao je je da se "od svih zaposlenih traži da se suzdrže od bilo kakvog postupka ili ponašanja, uključujući oblačenje, protivnih prirodi njihovih zadataka, ponašaju se s poštovanjem i tako prenose pravila i načela kojima se vodi javna služba, uključujući neutralnost i transparentnost".

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.