Pompeo: Rijadu još nekoliko dana da rasvijetli nestanak novinara
Majk Pompeo

Pompeo: Rijadu još nekoliko dana da rasvijetli nestanak novinara

Američke vlasti saopštile su danas da Saudijskoj Arabiji "daju nekoliko dana" da rasvijetli nestanak saudijskog novinara Džamala Kašogija kome se gubi svaki trag 2. oktobra kada je otišao u konzulat svoje zemlje u Istanbulu.

"Treba da im ostavimo još nekoliko dana kako bi sproveli istragu", rekao je šef američke diplomatije Majk Pompeo posle sastanka s predsjednikom Donaldom Trampom i po povratku iz posjete Rijadu.

Pompeo je ponovio da je saudijskim vlastima jasno stavljeno da znanja da SAD veoma ozbiljno shvataju slučaj o nestanku novinara, za kojeg turski mediji tvrde da je ubijen u konzulatu.

Kašogi (59) je od prošle godine živio u SAD, gdje se sklonio iz straha da ne bude uhapšen, a za Vašington post je naširoko pisao o Saudijskoj Arabiji.

Kritikovao je njenu vojnu intervenciju u Jemenu, nedavni diplomatski spor s Kanadom i hapšenja aktivista za prava žena.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.