Značajna uloga sporta u snaženju međunarodne saradnje država
Foto: Ministarstvo sporta

Janović na Forumu ,,Društvo u pokretu: uzdizanje kroz sport’’

Značajna uloga sporta u snaženju međunarodne saradnje država

Na poziv Džordža Hacimarkosa, guvernera Južnoegejske regije i Žoela Bazua, predsjednika organizacije ‘’Mir i sport’’, ministar sporta Nikola Janović učestvuje na Regionalnom forumu ''Društvo u pokretu: uzdizanje kroz sport'' koji se od 17-19. oktobra održava na grčkom ostrvu Rodos.

Na današnjem Okruglom stolu koji je okupio veliki broj funkcionera u oblasti sporta, kao i proslavljenih sportista iz zemalja EU i šire, ministar Janović je imao izlaganje na temu ''Povezivanje politike i prakse: kreiranje zajedničke budućnosti kroz sport''.

443087934414490130462642748000640977338368n

Tom prilikom Janović je, između ostalog, istakao značajnu ulogu sporta u snaženju međunarodne saradnje država i planiranju zajedničke budućnosti, ali i iskoristio priliku da predstavi rješenja iz novog Zakona o sportu sa posebnim osvrtom na mehanizme unapređenja položaja mladih sportista, uslova za bavljenje sportom, kao i nagrađivanja najboljih sportskih rezultata, što su učesnici Foruma ocijenili jako afirmativnim iz ugla jačanja sistema sporta jedne zemlje i motivacije sportista da postižu vrhunske sportske rezultate, saopšteno je iz Ministarstva sporta.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.