Srednjoškolka od pepela kremiranog đeda napravila keks, pa
ilustracija

Srednjoškolka od pepela kremiranog đeda napravila keks, pa "počastila" drugare

Učenica srednje škole iz Sjedinjenih Američkih Država (SAD) odlučila je od pepela kremiranog djeda napraviti keks, te njima počasti prijatelje u svom razredu.

Pol Dorošov, šef policije u regionu Dejvis, u saveznoj američkoj državi Kalifornija, potvrdio je kako je učenica lokalne srednje škole, uz pomoć prijateljice, od pepela kremiranog djeda napravila keks, te "počastila" najmanje devet učenika u svom razredu.

Dorošov je kazao kako su pojedini učenici kazali prijateljima u razredu kako se u keksu nalazi ljudski pepeo.

Istražitelji su razgovarali s devet učenika koji su konzumirali keks, te je navedeno kako postoje jasni pokazatelji da je riječ o ljudskom pepelu. Dorošov je naveo kako nije moguće govoriti o bilo kakvoj optužbi protiv učenika.

Dodao je takođe kako je policija, nakon što je utvrđeno da nije narušeno zdravlje učenika, ovaj slučaj prepustila upravi škole, prenosi AA.

Direktor škole Tajler Milsap je na društvenoj mreži Facebook napisao kako je roditeljima napisao e-mail u kojem ih je obavijestio kako je škola ozbiljno pristupila ovom slučaju, te kako se učenica kaje zbog svog postupka.

Jedna od učenica škole Endi Knoks, koja je konzumirala keks, u izjavi za televiziju "KCRA" je istakla kako je pomenuta učenica ranije govorila u pepelu umrlog djeda.

"Kada sam zagrizla keks, osjetila sam da ima drugačiji ukus. Kazala mi je kako je u keks stavila specijalni dodatak", istakla je Knoks, te dodala je kako im je kasnije priznala da je u keks stavila pepeo kremiranog djeda.

"Ako ste nekada kao dijete pokušali jesti pijesak, dok žvaćete, dolazi do specifičnog zvuka. Prilikom konzumiranja tog keksa, bio je sličan zvuk", pojasnila je Knoks.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.