Medicinska sestra optužena zbog zamjene beba

Nesavjestan rad

Medicinska sestra optužena zbog zamjene beba

Osnovno državno tužilaštvo podnijelo je Osnovnom sudu u Podgorici optužni prijedlog zbog krivičnog djela nesavjestan rad u službi, u slučaju zamjene beba u Kliničkom centru Crne Gore, saopšteno je Portalu Analitika iz ODT-a.

U predmetu je završen izviđaj. Protiv Ž.R.I. Osnovno državno tužilaštvo je podnijelo Osnovnom sudu u Podgorici optužni prijedlog zbog krivičnog djela nesavjestan rad u službi - saopšteno je tom portalu iz tužilaštva.

Podsjetimo, medicinska sestra, protiv koje je Klinički centar Crne Gore podnio krivičnu prijavu da je namjerno izvršila zamjenu beba, u disciplinskom postupku pred tom ustanovom proglašena je odgovornom i prije mjesec dana izrečena joj je maksimalna novčana kazna - umanjenje plate u naredna tri mjeseca.

Takođe, ona je aneksom ugovora raspoređena na druge radne poslove i zadatke prema njenoj stručnoj spremi, kazali su iz KCCG.

Nakon što je pomenuti slučaj otkriven dužnosti je razriješen tadašnji direktor Klinike za ginekologiju i akušerstvo dr Vojislav Miketić. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.