Prijava visokoškolaca počinje danas, poslodavci ponudili oko 11.000 mjesta

Program stručnog osposobljavanja

Prijava visokoškolaca počinje danas, poslodavci ponudili oko 11.000 mjesta

Prijavljivanje visokoškolaca za program stručnog osposobljavanja počinje danas, 18. oktobra, u 12 sati, trajaće do 18. novembra.

I sedma generacija diplomaca prijavljuje se elektonskim putem, preko portala www.eUprava. me.

Poslodavci su ponudili oko 11.000 radnih pozicija, od kojih je 6.900 u realnom sektoru, a nešto više od 4.000 u zdravstvu, obrazovanju, policiji, vojsci, advokatskim kancelarijama, izvršitelji, notari, u turističkim organizacijama, političkim partijama, javnim ustanovama, privrednim društvima sa učešćem državnog kapitala, pišu Dnevne novine.

Uobičajeno, najviše se traže ekonomisti i pravnici. Podsjetimo, pravo na stručno osposobljavanje imaju lica sa stečenim visokim obrazovanjem koja nemaju radno iskustvo u određenom nivou obrazovanja, odnosno sa visokim obrazovanjem, i koja su na evidenciji Zavoda za zapošljavanje. U evidenciji nezaposlenih trenutno se nalazi 1.346 diplomaca bez radnog iskustva, koji bi mogli ući u program.

No, ta cifra nije konačna, biće veća do isteka roka prijavljivanja svršenih studenata. U toku je proces završetka studija i nostrifikacije brojnih obrazovnih isprava stečenih na obrazovnim ustanovama van Crne Gore.

Kroz program, u prosjeku, godišnje se uključi od 3.000 do 3.500 osoba sa visokim obrazovanjem. Znači, na stručnom osposobljavanju, u šest generacija, bilo je ukupno više od 18.000 visokoobrazovanih.

Dnevne novine

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.