MUP značajan partner Kancelarije Ujedinjenih nacija za droge i kriminal (UNODC)

MUP značajan partner Kancelarije Ujedinjenih nacija za droge i kriminal (UNODC)

Ministarstvo unutrašnjih poslova i u narednom periodu može računati na podršku Kancelarije Ujedinjenih nacija za droge i kriminal (UNODC), kako u implementaciji postojećih, tako i u otpočinjanju novih projekata, poručeno je na današnjem sastanku državnog sekretara Dragana Pejanovića sa Aleksandrom Šmitom, predstavnikom za Jugoistočnu Evropu, šefom Regionalnog sektora za Evropu, Zapad i Centralnu Aziju u UNODC-u.

Pejanović je, kako je saopšteno, predstavio dosadašnje aktivnosti Crne Gore u okviru Regionalnog programa za Jugoistočnu Evropu za period 2016-2019. godine, koji je, kroz razmjenu iskustava, obuke i tehničku pomoć, doprinio kvalitetnijem rješavanju kompleksnih pitanja s kojim se suočavaju organi za sprovođenje zakona.

"Kao posebno značajne izdvojio je rezultate u oblasti kontrole kontejnerskog prevoza, vođenja finansijskih istraga, borbe protiv pranja novca i finansiranja terorizma, stranih terorističkih boraca, trgovine ljudima kao i ilegalne trgovine oružjem i narkoticima. Takođe, iskazao je spremnost MUP-a da, na liniji ostvarenja progresa u reformama i pregovaračkom procesu, s naglaskom na pregovaračka poglavlja 23 i 24, nastavi da aktivno učestvuje u novom regionalnom programu koji je predviđen za period 2020-2023. godine", navodi se u saopštenju.

Zahvaljujući na dosadašnjoj kvalitetnoj saradnji, šef Regionalnog sektora za Evropu, Zapad i Centralnu Aziju u UNODC-u, Aleksandar Šmit, izrazio je očekivanje da će budući zajednički projekti u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije, pranja novca i terorizma doprinijeti stvaranju stabilnog i održivog sistema koji ima kapacitete da odgovori na izazove u ovoj oblasti.

Na sastanku su date smjernice za nastavak saradnje u predstojećem periodu, utvrđene prioritetne oblasti saradnje, u cilju sprovođenja zakona, postizanja još efikasnijih rezultata, kako na preventivnom tako i na operativnom planu. 
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.