Kandidat za poslanika ubijen, postavili mu bombu ispod stolice
Foto: Tanjug/AP

Avganistan

Kandidat za poslanika ubijen, postavili mu bombu ispod stolice

Kandidat na predstojećim parlamentarnim izborima u Avganistanu Abdul Džabar Kahraman poginuo je u eksploziji u svojoj kancelariji u južnoj provinciji Helmand.

Za taj napad odgovornost su preuzeli talibani.

Zvaničnici su saopštili da je ispod kancelarijske stolice Kahramana bila postavljena bomba, a u eksploziji je ranjeno još sedam osoba. 

Kahraman je deseti kandidat koji je ubijen u poslednja dva mjeseca. Još dvojica su oteti, a četvorica ranjeni, prenosi agencija Rojters.

Prošle nedjelje poginule su 22 osobe tokom održavanja predizbornog mitinga u sjeveroistočnoj provinciji Takhar. 

Talibani su danas upozorili i nastavnike i studente da ne glasaju na predstojećim parlamentarnim izborima u Avganistanu i da ne dozvole da se škole koriste kao biračka mjesta. 

Talibani su u saopštenju naveli da će izbori 20. oktobra, koje oni smatraju nezakonitim, biti "njihova meta", dodajući da ne žele da naškode civilima.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.