Burno jutro za kotorske vatrogasce: Gorjela dva stana u zgradi na Plagentima
Foto: Skala radio

Plamen dostizao i do krova zgrade

Burno jutro za kotorske vatrogasce: Gorjela dva stana u zgradi na Plagentima

U stambenoj zgradi naselja Plagenti u Kotoru jutros oko 6 sati i 45 minuta izbio je požar.

Vatrogasaci kotorske Službe zaštite i spašavanja, njih deset sa troje vozila su gasili stan na prvom spratu vlasnika Radomira Prebiračevića.

Vatra je zahvatila balkon, trpezariju i dio kuhinje.

Požar se međutim, aktivirao i na drugom spratu u stanu vlasnika Nenada Vukanića i ovaj požar je odmah lokalizovan, potom ugašen čime je spriječeno širenje vatre na ostalim spratovima.

Plamen je dostizao i do krova zgrade, zbog čega su vatrogasci obavili pregled kompletne zgrade i ustanovili da požar neće biti proširen i zahvatiti treći i četvrti sprat, kazao je za Skala radio Maksim Mandić, komandir Službe zaštite i spašavanja.

On je posebno naglasio da je zabrinjavajuće to što je prolaz vatrogasnim vozilima u ovom naselju bio otežan.

Od skretanja za Dom zdravlja u Dobroti pa sve do samog mjesta požara na Plagentima, vozila su bila parkirana uz ulicu sa lijeve i desne strane pa su se vatrogasna vozila sveoma teško probijala, što mogu po riječima Mandića posvjedočiti i sami stanari ovog naselja.

No i pored prepreka vatrogasci su uspjeli da brzo ugase ovaj požar u kome nije bilo povrijeđenih vatrogasaca ni stanara.

Tokom dana ekipa Službe zaštite će ponovo obići požarište i prekontrolisali zgradu.

Preliminarno, kako  je za Skala radio kazao Mandić, sa njihove stručne strane, smatraju da je uzrok ovom požaru električna instalacija na balkonu, to jest samozapaljenje frižidera, šporeta ili produžnog kabla koji su se tu nalazili.

Nadležni organi će zvanično utvrditi uzrok, zaključio je Mandić za Skala radio.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.