Demokrate Kotor: Bernard ispunjava sve Zakonom propisane uslove za funkciju koju obavlja

Demokrate Kotor: Bernard ispunjava sve Zakonom propisane uslove za funkciju koju obavlja

Opštinski odbor DPS-a Kotor je smogao hrabrosti da se, nakon medijske pripreme od strane njihovih pomagača, oglasi saopštenjem, i to sa pozicija zaštitnika grada i moralnih veličina.Nijesmo imali namjeru da sa njima ulazimo u bilo kakve rasprave, jer su svi u Kotoru i cijeloj Crnoj Gori svjesni štetnosti njihovog djelovanja, gdje god oni bili. Istine radi, ovim putem ćemo javnost upoznati sa nekoliko činjenica, navodi se u saopštenju Opštinskog odbora Demokrata Kotor.

Podsjećamo, iz Informativne službe OO DPS Kotor danas je saopšteno da je kotorski Osnovni sud donio juče presudu kojom se poništava izbor Marije Bernard na mjesto poslovne direktorice Javne ustanove Kulturni centar „Nikola Đurković“ u Kotoru.

Demokrate su istakle da Marija Bernard ispunjava sve Zakonom propisane uslove za funkciju koju obavlja, što je kako kažu potvrđeno i inspekcijskim pregledom izvršenim od strane Inspektorke rada u Upravi za inspekcijske poslove, "kojim je zaključeno da gospođa Bernard ispunjava sve uslove predviđene Statutom i Zakonom".

"Konačne i pravosnažne presude suda će poštovati sve opštinske institucije, pa tako i u ovom slučaju, nakon što se donese pravosnažna i konačna presuda", saopštile su Demokrate Kotora.

Kažu da o tome ko je i na koji način uništavao i ponižavao institucije kulture u Kotoru najbolje govori program Kulturnog centra "Nikola Đurković" u prethodnim godinama.

"Gospodo iz DPS-a, od Centra ste napravili ruinu, od institucije skrovište za bivše direktore, bez sistematizacije. Neće vam Kotor zaboraviti cenzurisanu “Karampanu”, a mi ćemo vas uvijek podsjećati na to da vam je najznačajniji program predstavljalo gostovanje Spasoja Vlajića, vješca i prevaranta. Kada ove godine nije mogao da priđe institucijama u Kotoru, uz pomoć vaših bivših savjetnika, a sada pomagača ste mu organizovali opskurna gostovanja. O tome koliko vam je stalo do kulture u Kotoru vidjeli smo prošle godine kada ste htjeli da ugasite Festival klapa, Festival pozorišta za djecu i Don Brankove dane muzike", poručuju Demokrate.

Oni su pitali DPS da li "su postavili direktore državnih institucija u Kotoru u skladu sa zakonom i pravilima?"

"Da li je informatičar pravi izbor za direktora Resornog centra za sluh i govor ,,Dr Peruta Ivanović”? Da li Srđan Dragomanović ispunjava uslove i da li je, u skladu sa zakonom, dostojan da obavlja funkciju direktora Doma starih ,,Grabovac” u Risnu? Da li je normalno da za direktora Doma starih postavite bivšeg menadžera opštine kojem se sudi zbog ugrožavanja bezbjednosti predsjednika Opštine i protiv kojeg je Opština podnijela tužbu zbog otuđenja  imovine? Ko su kumovi gospodina Dragomanovića? Ne morate nam odgovarati, uputićemo pitanja Upravnoj inspekciji. Nadamo se da će reagovati brzo kao po vašim prijavama i da drugarstvo ministarke Pribilović i vašeg lokalnog šefa Aprcovića neće uticati na ova pitanja", navode Demokrate.

Oni su pitali DPS kako je moguće da je funkcioner DPS, "kao predsjednik odbora direktora ,,Lovanja" d.o.o. Kotor imenovao sebe samoga za Izvršnog direktora tog preduzeća uz platu od preko 1 500 eura"?

"Gospodo iz DPS-a, držite se. Radi javnog diskursa i zbog spremnosti da radimo za dobro i budućnost grada, nijesmo htjeli da od svega što smo zatekli i o čemu smo obavijestili nadležne organe pravimo pompu. Izgleda da je došlo i to vrijeme. Nastaviće se...", poručuju Demokrate Kotora.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.