Nemanja Medin

Nastavljeno suđenje za ubistvo Nemanje Medina, svjedočio Pavlović

"Ulama prijetio: Platićeš mi i ti i tvoj brat kao što je Medin platio"

U podgoričkom Višem sudu nastavljeno je suđenje Vladimiru Ulami i Darku Mijoviću koji se terete za ubistvo Petrovčanina Nemanje Medina. Na današnjem pretresu saslušan je Ilija Pavlović, koji je svjedočio o incidentu koji se dogodio desetog maja u prostorijama ZIKS-a.

Kao što je i najavljivano, Ilija Pavlović sproveden je danas iz ZIKS-a u podgorički Viši sud kako bi svjedočio na suđenju za ubistvo Nemanje Medina. Pavlović tvrdi da ga je optuženi Vladimir Ulama fizički napao, a potom mu i prijetio tokom posjete u istražnom zatvoru u Spužu.

"Tokom posjete ja sam sjedio i razgovarao sa majkom i djevojkom, kada mi je s leđa prišao Vladimir Ulama i više puta me udario u predjelu glave i uputio riječi platićeš mi i ti i tvoj brat kao što je Medin platio", kazao je svjedok Ilija Pavlović.

Pavlović kaže da u tom trenutku u prostoriji za posjete, nije bilo službenika ZIKS-a.

"On je kao svjedok bio dužan da govori istinu na šta je upozoren od strane vijeća. Da li je ili nije govorio istinu procijeniće sud prilikom donošenja odluke", kazala je punomoćnica oštećene porodice Medin Andrijana Razić.

Na iskaz Pavlovića, prigovorio je optuženi Ulama.

"Pavlović ne govori istinu. Jad me nađe od njega i njegovih drugova koji svaki dan lažno prijavljuju ljude. Predložiću da se saslušaju određeni svjedoci i ne samo osobe koje su bile sa njim već službenici ZIKS-a i komandiri. Predlažem video snimke", kazao je optuženi Vladimir Ulama.

Viši državni tužilac Željko Tomković nije se protivio da se pribavi predloženi video snimak, dok je punomoćnica porodice Medin, ostavila sudu da ocijeni taj prijedlog,

"Iz mog iskustva video nadzori u takvim prostorijmama su samo snimci, znači video snimci bez zvuka i bez tona, a nama je za ovaj postupak i ono u stvari zbog čega je ovaj čovjek došao da svjedoči na okolnosti toga što mu je rečeno tom prilikom što mu jer optuženi Ulama rekao", kazala je Razić.

Sud je prihvatio prijedloge odbrane da se saslušaju novi svjedoci, kao i da se od ZOKS-a dobije podatak ko je od njihovih službenika bio na poslu tokom posjete 10. maja, te da se pribavi snimak. Pretres je obilježila i verbalna rasprava optuženih i svjedoka, zbog čega je suđenje na kratko bilo i prekinuto.

Proces će se nastaviti 6. novembra.

Izvor: RTCG

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.