Minimalna potrošačka korpa u avgustu iznosila 639 eura
ilustracija

Monstat

Minimalna potrošačka korpa u avgustu iznosila 639 eura

Ukupna vrijednost minimalne potrošačke korpe za septembar tekuće godine iznosila je 639 eura, podaci su Zavoda za statistiku - Monstat.

Od ukupne vrijednosti minimalne potrošačke korpe, izdaci za hranu i bezalkoholna pića su iznosili 259,9 eura, dok izdaci za neprehrambene proizvode i usluge 379,1 eura - saopšteno je iz Monstata.

Ukupna vrijednost minimalne potrošačke korpe u odnosu na avgust 2018. godine, zabilježila je rast od 0,05%.

"Izdaci za hranu i bezalkoholna pića u septembru 2018. godine u odnosu na avgust 2018. godine, zabilježili su pad od 1,4%, dok su izdaci za neprehrambene proizvode i usluge, u odnosu na isti mjesec zabilježili rast od 1,1%", pojasnili su iz nacionalnog Zavoda za statistiku.

Untitled

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.