Beskućnicima tokom zime smještaj i hrana u gradskim kućama
Pariz, ilustracija

Pariz

Beskućnicima tokom zime smještaj i hrana u gradskim kućama

Pariz će u gradskim prostorijama četvrti beskućnicima osigurati spavanje i obrok za vrijeme zimskih mjeseci, rekla je gradonačelnica Pariza An Idalgo u intervjuu objavljenom danas.

Krajem novembra dvije svečane dvorane u gradskoj kući  "Hotel de Ville", koja se nalazi u četvrtom arondismanu, biće prenamijenjene te će omogućiti smještaj i do 100 beskućnika u prostoru od 750 metara kvadratnih, rekla je Idalgo za sedmični list "Journal du Dimanche" (Žurnal di Dimanš).

Idalgo, članica Socijalističke stranke (PS), rekla je da će druge gradske kuće u Parizu učiniti slično za vrijeme zimskih mjeseci.

Potrebno je još 3.000 kreveta, a grad planira otprilike polovinu kreveta obezbijediti u gradskim kućama, drugim administrativnim i praznim zgradama, čija je obnova planirana.

Idalgo je pozvala državu da se pobrine za preostali potrebni smještaj.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.